Erdal KÜÇÜKKAYA

(1/1)

Hülya:

Erdal KÜÇÜKKAYA

Aslen Tunceli' li olup, Elazığ da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Elazığ'da tamamlayan sanatçı Malatya İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü'nü bitirdi. Halen müzik öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Müziğe küçük yaşlarda başlayan sanatçı, lise yıllarında Elazığ Musiki Cemiyeti'nde Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği korolarında korist ve solist olarak yer almıştır.

Ortaokul yıllarında Elazığ Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlemiş olduğu ses yarışmasında, Elazığ il birinciliği, lise yıllarında TRT'nin düzenlediği ses yarışmasında iki ayrı bölge üçüncülüğü, 1996 yılında Malatya'da düzenlenen Türk Halk Müziği ses yarışmasında Malatya il birinciliği kazanmıştır.

Sanatçının 2008 yılında, Eylem Öztaş ile birlikte 'Hemhâl' isimli albümü Akkiraz Müzik tarafından piyasaya sunulmuştur.

Yorumculuğunun yanı sıra söz ve müziği kendisine ait eserler de üreten sanatçı, halk müziği repertuarına kattığı yeni eserleriyle bir çok önemli sanatçının albümlerinde yer almıştır.
Sabahat Akkiraz & Mustafa Özarslan'ın 'Birlikte Türküler Söylüyoruz' adlı düet albümünde 'Karadır Dağlar', Erol Parlak'ın 'Yalınkat' albümünde 'Beyhude' ve 'Ey efendim', Arzu'nun 'Ne Fayda' albümünde 'Diyemedim', Gamze Akkuş'un 'Gelecek Diye' albümünde 'attın Ateşlere', Mehtap Demir'in 'Şa Türkülerin Senfonisi' albümünde 'Ey Efendim' Beyhan Aksoy'un 'İsli Çıralar' isimli albümünde 'Haber Salın' ve 'Beyhude',Devr-i Alem Çok Sesli Müzik Topluluğu'nun 'Girizgâh' isimli albümünde 'Hakikat Kapısı' ve 'Cismine Pervane' adlı eserler kedisine aittir.

Beste ve müzik çalışmalarına devam eden sanatçı yeni eserleriyle solo albüm çalışması için repertuar aşamasındadır…

Navigasyon

[0] Mesajlar